Lägg träspetten i blöt ca 30 min. Trä upp 3 nuggets på varje spett. Värm i ugn på 200 grader i ca 12 - 15 min eller stek i panna 6 - 8 min på medelstark värme. Vänd spetten efter halva tiden.
Guacamole
Gaffelmosa 2 - 3 mogna avokado med 50 g rå lök, saften från en ½ citron, 1 krm chilipeppar och 1 pressad vitlöksklyfta. Krydda med 1 krm salt och lite peppar. Förvara såsen med avokadokärnan så mörknar den inte.
Tacosås
Fräs 100 g finhackad gul lök i 1 msk olivolja utan att det tar färg. Tillsätt 3 tsk curry och saften från ½ citron. Rör ner 4 dl chilisås av den milda typen. Krydda såsen med salt och peppar. Smaksätt eventuellt med tabasco eller chili. Servera varm eller kall.
rikligt med paprikapulver. rikligt med paprikapulver. Idag blir det ett kvickt och enkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis
Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här goda såsen. Det är inte så värst ofta som vi äter fiskpinnar i vår familj, men ibland händer det och då väljer jag fiskpinnar som är gjorda av fiskfilé, inte av malet "jagvetintealltvadsomkanvarai"
Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hetta från min favoritsås D’Elidas. Smaka av med salt och peppar om det behövs före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.