De här vegetariska grönsaksbiffarna var smidiga att grädda i muffinsformar. Det är svårt att blanda en marinad och smaka av innan man blandar den med couscousen
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarnamed bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
Jag gillar verkligen kött, men ibland känns det bara fräscht med mycket grönsaker. Dessutom känns det bra ut hälso- och miljösynpunkt med mer vegetarisk mat
Så idag slår jag på stort =) och bjuder er på grönsaksbiffar. Smaka av med salt och peppar. Blanda valfri mängd creme fraiche med valfri mängd sweet chilisås och smaksätt med salt och peppar
1Blanda alltsammans i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna. Värm upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i 3–4 minuter på varje sida, eller tills de har fått vacker färg. 1Garnera eventuellt biffarna med timjan och servera sedan tillsammans med potatismos och sallad
En favorit att göra är dock olika grönsaksbiffar som man äter tillsammans med en kall fet sås. Biffarna går fint att äta med händerna, vilket jag tycker är kul
Jag serverade med löksås. Stek lök gyllenbrun och red av med mjöl och mjölk. Forma smeten med 2 skedar och lägg i het panna, vänd och sänk värmen så snart de fått fin färg på andra sidan
Dagens veggo, som faktiskt till och med gick hem hos mitt sällskap tillika envis carnivore, blev dessa spröda grönsaksbiffar tillsammans med en färgstark sallad och en hemslagen chilimajonnäs
Stek grönsaksbiffarna i kokosolja (eller annan olja du väljer), klicka i smeten direkt i pannan och forma dem med en sked eller stekspade så de plattas till så som du ser på bilderna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.