Skär grönsakerna i bitar, har du stora kycklingklubbor delar du dem i mitten. Man lägger grönsaker och kyckling i botten av en gryta, toppar det med ris och vid servering vänder man på grytan
Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Orientaliska tunnbröd att fylla med kebab eller som tillbehör till t ex indisk mat. Rör om med en träslev eller kör i bakmaskinen tills allting blir ordentligt blandat
Fräs räkorna hastigt tillsammans med chili och vitlök i smör-&rapsolja. Skala och skär mango i bitar. Strimla salladslök och blanda ner det tillsammans med mangon
jag) vabbar och försöker få i resterande familjemedlemmar lite mat. Vi fyllde våra med vegetariska biffar och grönsaker men man kan ju ha i nästan vad som helst
Mycket god smak med salt från såsen och sötma från äpplena som strös på. Servera med ris. Det här är ett recept från min gamla hem- och konsumentkunskapsbok som jag hade när jag gick i högstadiet
Av samma deg varierar jag mina pizzor med olika fyllningar, en typisk tradition i Mellanöstern. Sen lägger man upp en härlig bricka med lite gott och blandat till var och en att ta för sig av det dom önskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.