Om du använder grönkål, repa av bladen från stammen. Jag har inga nyårslöften som hänger över mig utan bara generella föresatser om att ta hand om mig själv och min kropp & knopp lite bättre
Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Frasig filodegspajmed spenat och fetaost. Pajen är inspirerad av Balkans pite med spenat. Inlägget Filodegspajmed spenat och fetaost dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Stek grönkål, örter och lök i en stekpanna med lite olja. För att de ska bli tillräckligt näringsrika och mättande brukar jag vara noga med att de både innehåller bra fetter, protein och kolhydrater
Torrosta pumpafrön och solrosfrön i en het stakpanna med lite salt. Grönkål, morot & purjo. Servera med torrostade pumpafrön och/eller solrosfrön om du tycker att det passar
Imorse fick jag med min syrra på morgonpromenaden, med lovord om att kylan inte kommer kännas om hon klär på sig ordentligt, tydligen är hon inte lika härdad som en annan som måste pallra sig igenom dessa promenader lite titt som tätt
En svensk studie som publicerats i tidskriften Pediatrics visar att folat, som finns i grönkål, kan påverka vår kognitiva förmåga, som gör att vi kan ta in och tolka information
Dessutom delar vi med oss det busenkla (och snabba, och nyttiga…) receptet på chips av grönkål. Under hösten finns denna grönsak att få tag som färsk, så passa på och handla på er lite grönkål, går utmärkt att frysa
Det var ju detta med färsk grönkål. Servera med rostade sesamfrön. Stekt grönkål med smak av kokos1 port100 g grönkål1 schalottenlök1 näve kokosflingor1 tsk kokoksolja3/4 dl kokosmjölkflingsalt1 tsk soja1/2-1 tsk risvinägerlime & mynta-kryddarostade sesamfrönTvätta grönkålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.