4. Nu
är det bara att lägga upp den rostade pumpan och plommonen med några skivor mör karré, fårostcreme och rippla lite baslamicosirap med fikonsmak ovanpå
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Vi börjar med att förbereda pumpan. Skär bort skalet med en kniv. Blanda sedan i persilja, häll på citronsaften, blanda försiktigt ner den rostadepumpan
Blanda med honungen. Hacka fikon och valnötter och lägg i en skål. tillsammans med en god grönsallad. 2 torkade fikon. Smula fikonblandningen och chèvre över sötpotatisen och sätt i in ugnen i 10 minuter till. 2 torkade fikon
Blanda allt tillsammans med olivolja, salt och peppar. Skala och skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är mjuk. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 117 1/2 butternutpumpa, skalad och urkärnad
Servera den grillade fläskkarrénmedrostad färskpotatissallad och vispat brynt smör. Fläskkarré. Ta ut smöret ur kylen och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt
Salt- & svartpeppar från kvarn. Fyll hålet med katriplommon, använd sen bindgarn och bind upp steken. Plommon och äpple passar riktigt bra ihop med en klassiskt rosmarindoftande karre
Blanda den färdigkokta varma quinan med den rostadepumpan och bladspenaten. Jag serverar den gärna med tahinisåsen jag skrev om förra veckan, men vill man göra det enklare tar man bara pressad citron och olivolja, kanske med lite vitlök för extra nyttighet och smak
Jag valde att servera den rostadepumpanmed salsan till lax med ris för övriga familjen men åt själv den vegetariska varianten (sånär som på sardellerna i salsan då)
Stick ett hål på längden genom fläskkarrén, använd en trägaffel. Fyll med katrinplommon. Låt koka ihop ett par minuter och smaksätt med salt, peppar och finskuren färsk mejram
Servera fläskkarrénmed den rostade paprikan samt zucchinin, potatisen samt melonsalsan. Blanda fläskkarrénmed olivolja, ostronsås, kryddor samt vinäger i en skål att marinera medan du lagar tillbehör
Blanda allt tillsammans med olivolja, salt och peppar. 1/2 butternutpumpa, skalad och urkärnad. Skala och skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. 1Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter eller tills den är mjuk
Servera pumpanmed den varma bulgursalladen och guacamolen. Guacamole med yoghurt. Här spelar pumpan huvudrollen och lyfts fram av bulgursallad och guacamole
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.