Hej. Hoppas ni haft det lika soligt och skönt som vi haft det i Götet idag. Underbart att solen verkligen värmer och att man nästan kan se hur blommor och blad spricker ut överallt
Häromdagen gjorde vi hemmagjord sushi till middag och det blev riktigt gott faktiskt, det enda som inte blev helt bra var riset, det blev liksom lite för grötigt men det kanske är för att vi inte har en riskokare
Krossa myntabladen tillsammans med hallonen och sockerbitarna tills allt blir så flytande som möjligt, själv körde jag dem i Tupperwares örthackare - blev kanon
Har du en riskokare så är det helt klart en fördel. 1, Börja med riset. Glöm ej att skölja riset 3-4 gånger, inte bara för att rena riset som många tror, du undgår också att riset inte klistrar på samma sätt när det är färdigkokt helt enkelt
Fast dels har jag nog alltid fuskat och dels skall en riskokare vara bra vilket vi inte har. Våra barn gillar att gå till risaffären och köpa sådana där Lille-risbollar och Grön-riserulle
Har du en riskokare så är det helt klart en fördel. 1, Börja med riset. Glöm ej att skölja riset 3-4 gånger, inte bara för att rena riset som många tror, du undgår också att riset inte klistrar på samma sätt när det är färdigkokt helt enkelt
Grovriv moroten under tiden och lägg moroten i riskokaren/kastrullen tillsammans med riset. När löken och risonin är klara så lägger du det tillsammans med det andra i riskokaren/kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.