Pepparkakskrydda är en läcker och enkel blandning av kryddor som du kan lägga till i bröd, kakor och äppelmos, eller använda för att göra en pepparkakskryddad latte till dig själv och en varm kryddig mjölk till dina småttingar
Igår kom Marco hem med en bit rimmat fläsk och 1/2 rödkålshuvud. Inte så värst otippat skulle väl jag säga då rödkål är Marcos bästa grönsak och sidfläsk (pancetta) är bra att ha till allt, man ska alltid ha en bit i frysen enligt Marco
Har aldrig innan använt mig av filodeg, men efter att ha tittat i Stinas matlåda för några veckor sedan beslutade jag mig för att handla hem en rulle med filodeg
Vi har fortfarande rabarber kvar i frysen. Dags att göra någonting av dem innan det kommer nya. Picknickbog med hemmagjord rabarberglace/rabarberchutney 1000 gram picknickbog 3 dl rabarber 5 st scharlottenlökar 2 msk smör 4 msk brunt socker Marinad 1 dl rapsolja 1/2 dl soya peppar och salt Skåra upp bogen på ovansidan och lägg den i en påse med marinaden, så att det drar åt sig smakerna under dagen
Mina recept har inte gått in på Hitta recept under 2013. De utreder. Sök MatSkap på OCH VITLÖKNu gäller det verklig snabbmat och lite produktinformation
Har inte hunnit med att blogga så mycket den senaste veckan. Hmmm, varför. Jo, nästan varje kväll så har jag somnat in en stund med trollet efter godnattsagan, sen har jag gått upp och likt en zombie satt mig i soffan brevid Mich och somnat igen
50 g kallpressad kokosolja eller fin rapsolja1 dl turkisk yoghurt2 stora ägg - mina vägde 155 g tillsammans1 dl fint mandelmjöl1 dl brunt hirsmjöl1 dl rårismjöl1 msk fiberhusk½ tsk salt1½ tsk bikarbonatSmält kokosoljan i vattenbad, och låt svalna lite men inte stelna
Ugn. 250°. Smula jäst i en bunke och rör ut med det fingervarma degspadet av vatten och 1/2 rapsolja. Tillsätt pofiber och låt det stå och svälla i 10 minuter