Under tiden fräser du de hackade champinjonerna tillsammans med hackad salladslök i lite smör. Lägg sedan större delen av räkorna, eller alla om du inte vill toppa med några innan servering och häll därefter på såsen och toppa sist med den rivna osten
I kassarna fanns en massa ”godsaker” – bland annat ett gäng superfina skogschampinjoner. Jag funderade över vad jag skulle göra av dem och tänkte först att jag skulle göra någon slags crepes med champinjonfyllning men det kräver lite bättre planering än vad jag hade över tyvärr
Till filén åt vi ugnsbakade tomater (smaksatta med timjan) som jag marinerat i olivolja smaksatt med citron, sallad, samt färska champinjoner som jag bara fräste tillsammans med vitlök, lite salt, svartpeppar och en rejäl drös med persilja
Jag gräddade bara ena sidan och lade på ost direkt i stekpannan, tills den smälte och lade sedan på den frästa spenaten/svampen och toppade med lite tomat och pressade citron över
Lägg i champinjonerna, och fräs runt under omrörning några minuter. Red röran till önskad konsistens, smaka ev av med mer fish sauce eller salt, och vänd till sist ned räkorna, som bara ska bli varma, inte koka
Släng därefter ner bladspenatenoch fräs den snabbt tillsammans medchampinjonerna. Servera polentan tillsammans medchampinjonerna, spenaten och strö över några rostade solrosfrön
Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här med glutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.