Citroner gör det mesta möjligt!
Lyckans smed: recept på lycka
Lyckans smed: recept på lycka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 minuter och sedan blir sur! Om Du söker på citron längst upp i vänstra hörnet här på bloggen så kommer du att hitta många recept där det ingår och dessutom tips på hur du kan använda den för att t ex äpplet inte ska bli brunt när du delat det, hur du kan motverka förkylning, ta bort fläckar och rengöra med det. Nu har jag samlat fler tips med inspiration från bl a Ealfarmacy.com, som jag översatt och bearbetat.En, av flera citroner, som är mogna i mina föräldrars uterum
  • 4 stora ekologiska citroner
  • 4 lika stora delar ca 1 cm djupa längsgående skivor av skalet. Använd tumnageln och pekfingret för att lossa skalet på varje del av citronen, helst ska också det vita lämnas kvar på själva citronen, som du givetvis använder till exempelvis pink lemonade, lemon curd eller något anat gott. Skär citronskalsdelarna till 2-4 längder Lägg varje remsa med insidan uppåt på en skärbräda och använd en riktigt vass liten kniv att skära och skrapa bort så mycket du kan av det vita skiktet med. Om det blir kvar något är det dock bättre än att skalet bli alldeles för tunt.
  • 3 dl vatten
  • och
  • 2 min och hälla av i ett durkslag. Repetera ytterligare två gånger till i nytt kallt vatten för att bli av med det mesta av bitterheten.
  • 3 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 h, tills skalen är genomskinliga och möra. Testa genom att ta lite skal, låt det svalna och smaka. Om du enkelt kan bita igenom skalet är det klart, om inte ska du fortsätta sjuda tills det går. Om sirapen blir tjocknar kan du tillsätta mer vatten. När skalet är mört kan du ta upp det med en gaffel ur sirapen och lägg det på smörpapper. Låt kallna och torka i fler timmar.
  • 3-4 dl socker
  • i en lufttät burk och krydda det direkt med citronrasp (se ovan) från
  • 1 dl rumsvarmt smör
  • Hacka örterna och citronraspet. Tillsätt smör och fortsätt att hacka tills allt är ihopblandat. Tillsätt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.