Smaka av med salt och peppar. Blanda ned lingonen. 500 g benfri kotlettradSmör till stekning150 g förvällda trattkantareller2 finhackade schalottenlökar70 g ädelost1 msk koncentrerad kalvfond2 dl vatten2 dl grädde3 msk lingon (1 msk lingonsylt)salt, pepparRaggmunk1 stort ägg0,5 dl vetemjöl1 dl mjölk1 nypa salt500 g potatissmör till stekningGör så här. 3 msk lingon. 1 msk lingonsylt
Vi tycker dessutom att det är fel att beskriva en benfri kotlettrad som fläskytterfilé för att det ska låta bättre men i det här fallet bryr vi inte ens om det
Putsa fläskytterfilén. Jag använde två olika slags olivolja, en med lite kraftigare smak till den första marinaden och en med mer mild smak till marinad nummer två
Upprepa tills alla snitt är fyllda med salami och ost. Eftersom vi fortfarande håller på med att hjälpa sonen med renovering utvändigt av huset, så krävs det flera arbetsledare… här är de tvåDe är inte att leka med, de har sten koll
Servera med ris eller potatis. Här kommer nu ett recept på en jättegod fläskytterfilé i godaste såsen. 600 gram fläskytterfilé. 600 gram fläskytterfilé
(ca 6 port) 1 fläskytterfilé Marinad 1. 3 msk vitvinsvinäger 1 msk vatten 3/4 dl olivolja 1/2 tsk salt 1 tsk socker 2 krm svartpeppar 1/2 dl hackad persilja 1 pressad vitlöksklyfta skal av 1 citron och en skvätt av saften Putsa köttet och blanda allt till marinad 1 i en plastpåse tillsammans med köttet. 1 fläskytterfilé. 1 i en plastpåse tillsammans med köttet
En sådan där perfekt bjudrätt när man ändå har så mycket annat att fixa med innan gästerna kommer. Ibland har jag kyckling, ibland fläskfilé, ibland kotletter och nu fick det bli fläskytterfilé
Här kommer ett tips inför helgen på en riktigt god maträtt medfläskytterfilé i en smakrik sås. Vill man använda fläskfilé istället för fläskytterfilé så går det självklart bra
Kommentarer
örjanw
Enkel att göra, kanongod.
Logga in eller Registrera för att kommentera.