Tomattartar med marinerade basilikablad och chokladspån
Tina´s Mat
Tina´s Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port Tartar: 4 röda plommontomater 4 gula plommontomater 1 bifftomat 21 basilikablad Svartpeppar 3 droppar tabasco 1 tsk flingsalt 1 msk vinägrett 1 tsk limejuice 4 msk pinjenötter 15 g choklad, 70%
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt 1 tsk svartpeppar 1 krm chiliflakes
  • 2 tsk flytande honung
  • 3 skivor formfranska
  • 1 msk flingsalt
  • 1 Skär ett kryss i tomaterna och skålla dem i kokande vatten i ca
  • 2 Ta bort skalet från tomaterna och dela och kärna ut dem
  • 5 stora basilikablad
  • 7 Skär bort kanterna på brödskivorna och skär dem i tärningar
  • 11 Ta upp basilikabladen ur marinaden och fördela dem runt tartaren, ringla över lite av vinägretten och strö över några pinjenötter samt några krutonger

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.