Mina favoriter

Mina favoriter

  • 10 Recept
Mina favoriter
Potatiskaka

Potatiskaka

Till nyårsmiddagen gjorde jag en potatiskaka med 2 olika sorters ost i. Du kan göra den i förväg och bara värma till den när du ska äta den

Het kycklingchorizo, 4 port.

Du behöver. 1 pkt kycklingchorizo med smak av paprika och cayennpeppar 2 dl hackad lök 3 vitlöksklyftor 1 tsk italiensk kryddblandning 1 buljongtärning 1 brk vita bönor i tomatsås 1 dl vatten Gör så här
Viva Mexico

Viva Mexico

Börja med att blöttlägga bönorna i vatten, tillsätt ½ tsk bikarbonat, dagen innan. Dagen efter slår man bönorna i en durkslag, skölj dem som hastigast, slå över dem i en kastrull
Snabb cassoulet med kyckling

Snabb cassoulet med kyckling

Fransmännen bjuder inte bara på gåslever och illaluktande ostar utan så klart även luftiga, sega baguetter och massor av enkla rätter från de franska bondköken
Parmalindad kyckling med rostad vitlök!

Parmalindad kyckling med rostad vitlök!

 . Krydda kycklingen och låt den ligga någon timme så tar smakerna åt sig bättre. Börja med att rosta vitlöken så kan du använda den goda oljan som blir över till kycklingen
Rödvinsmarinerad älgstek

Rödvinsmarinerad älgstek

De där långa dagarna i älgskogen känns väl värda mödan, säger min sambo, när han får sätta tänderna i en sån här mör och saftig älgstek
Rådjursstek med rödvinssås och mos

Rådjursstek med rödvinssås och mos

Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Världens bästa rödvinssås

Världens bästa rödvinssås

En bit ryggbiff är gott, men tillsammans med en bra rödvinssås blir det riktigt riktigt gott. När vi bjöd hem några vänner härom helgen, stod det kött på menyn, för att det var vad våra gäster gillar mest av allt