Du behöver. 1 pkt kycklingchorizo med smak av paprika och cayennpeppar 2 dl hackad lök 3 vitlöksklyftor 1 tsk italiensk kryddblandning 1 buljongtärning 1 brk vita bönor i tomatsås 1 dl vatten Gör så här
Börja med att blöttlägga bönorna i vatten, tillsätt ½ tsk bikarbonat, dagen innan. Dagen efter slår man bönorna i en durkslag, skölj dem som hastigast, slå över dem i en kastrull
Fransmännen bjuder inte bara på gåslever och illaluktande ostar utan så klart även luftiga, sega baguetter och massor av enkla rätter från de franska bondköken
. Krydda kycklingen och låt den ligga någon timme så tar smakerna åt sig bättre. Börja med att rosta vitlöken så kan du använda den goda oljan som blir över till kycklingen
Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
En bit ryggbiff är gott, men tillsammans med en bra rödvinssås blir det riktigt riktigt gott. När vi bjöd hem några vänner härom helgen, stod det kött på menyn, för att det var vad våra gäster gillar mest av allt