HjortgrytapåytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Lägg det djupfrysta köttet i en ugnssäker form, sätt formen på galler i nedre delen av ugnen. Lägg det varma köttet i en bunke eller en rymlig fryspåse, häll över lagen
I helgen lagade jag ju tjälknölpå älg, med potatisgratäng och svampsås. Hittade receptet på Kokaihop. kan du ta två täta plastpåsar och knyta igen med lag och stek inuti, vänd några gånger så lagen tränger in överallt
8 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Pumpamoset är helt suveränt gott, ett bra alternativ för dig som håller på med GI eller LCHF. Skala och kärna ur pumpan, skär i bitar, kärna ur och hacka chilin, skala vitlöken, lägg allt på ugnspapper, ringla över lite olivolja, salta och dra några varv med pepparkvarnen
Närmare bestämt en tjälknölpå ren. Perfekt att servera på tex en buffé. Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme
Förbered resterande ingredienser till salladen, lägg dem var för sig på ett fat. Lägg upp på ett fat med salladsblad, toppa med kött, resterande dressing och om du vill, extra nötter och koriander
Älg och hjort har jag prövat tidigare och det har varit väldigt gott. Recept påTjälknöl. Jag brukar lägga den i ugnen på kvällen så är den färdig nästa morgon
Alla dessa fåglar är utmärkta att steka på låg temperatur på samma sätt som tjälknöl. Man kan också ge köttet en fin smak genom att under efterbehandlingen örtgrava köttet i en plastpåse ett par dygn
Alla dessa fåglar är utmärkta att steka på låg temperatur på samma sätt som tjälknöl. Man kan också ge köttet en fin smak genom att under efterbehandlingen örtgrava köttet i en plastpåse ett par dygn
Förbered resterande ingredienser till salladen, lägg dem var för sig på ett fat. Lägg upp på ett fat med salladsblad, toppa med kött, resterande dressing och om du vill, extra nötter och koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.