Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårtamed tryffelglasyr och rostade pinjenötter. )Igår kväll kom min fina svägerska på besök och vi lagade den mycket goda pastan med salami, pinjenötter och ricotta som jag gjorde för någon vecka sedan
Här kan man avsluta om man vill ha sockergrynig mandel. Rör med trägaffel. MED skal. 200 gram sötmandelMED skal200 gram strösocker (= ca 2,4 dl)0,6 dl vatten1 st vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljsocker. Recept hittat här 200 gram sötmandel
Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Krydda med lite av kryddblandningen och flingsaltet efter smak
Då är vi i full gång med att dricka glögg och äta julgodis. Häll mandlar, socker och vatten i MicroCook Kanna 1 loch rör runt med Rörsked. Sätt MicroCook Kanna 1 l i vatten eller diska den med det samma efter
Lite toscakaka goes chokladtårta. Sen var det såååå svårt att komma på ett namn på tårtan, "toscatårta", "choklad och mandeltårta" och "mandeltårtamed choklad" var några förslag
Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Tidigare brukade jag krydda med "Santa Maria red fusion taco spice mix - smoked chili & garlic
Tryck ut smeten i en form med löstagbara kanter. Ställ i frysen medan du gör fyllningen. Öppna den kylda kokosmjölken och gröp ur grädden (om den inte stelnat, se till att inte få med för mycket av kokosvattnet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.