När chokladen är smält, doppa ner fikonbollarna. Knipsa bort den hårda stumpen från fikonen. Mal fikonen i en hushållskvarn eller dela fikonen och kör i en mixer tills fikonen är finfördelade
Nu är det kanske så att alla (nästan) ska börja året på ett lite sundare och mer hälsosammare sätt än hur det senaste året slutade men liite gott får vi väl ha, eller
Dagen innan julafton rullade jag små fikonbollar. Egentligen spelar det inte så stor roll att jag varken hann med att göra ostkaka, koka kola eller bli klar med mina fikonbollar
Superenkelt godis med den goda kombinationen fikon och choklad. Fikonbollar. 300g torkade fikon (eller annan torkad frukt)1/2 dl rostade solrosfrön1 msk honungDela den torkade frukten i mindre bitar
Längst till höger är det chokladcrunch, i mitten har vi dadelbitar, de två bollarna längst till vänster är fikonbollar (kokos/choklad) och bollen längst bort från kameran är tryffel rullad i krossad mandel
Längst till höger är det chokladcrunch, i mitten har vi dadelbitar, de två bollarna längst till vänster är fikonbollar (kokos/choklad) och bollen längst bort från kameran är tryffel rullad i krossad mandel
Laborerade lite med ett tidigare chokladbollsrecept som jag testat fram, denna gången ville jag ha med havregryn för att få en mer klassisk känsla, men har inget vanligt socker i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.