Den här såsen är väldigt god och passar jättebra ihop med den rimmade halstrade torkryggen. I tv-programmet "Sveriges mästerkock" gjorde Leif Mannerström en torskryggmed en sandefjordsås som såg jättegod ut och det var därför jag bestämde mig för att prova att göra den här
Jag iddes i alla fall inte slänga ut det som blev kvar, vilket var typ hela flaskan, så igår när en av mina bästa vänner kom hem på långväga besök lagade jag till en Risotto, smaksatt med Champagne i stället för vitt vin och den blev sååå god
Jag iddes i alla fall inte slänga ut det som blev kvar, vilket var typ hela flaskan, så igår när en av mina bästa vänner kom hem på långväga besök lagade jag till en Risotto, smaksatt med Champagne i stället för vitt vin och den blev sååå god
Smaka av med salt och peppar. Fräs lök ochkantareller i smör. Vi hade öppnat en flaska champagne i fredags och kände för att laga nåt som passade till den på lördagen
Lägg ned torskryggen i pannan med skinnet nedåt. Torskrygg. Blanda mjukt smör och mjöl i en skål med en gaffel till en pastaredning och rör ned i såsen
Krydda torskryggenmed salt och vitpeppar. Stek på båda sidorna i en stekpanna med smör. Dra kastrullen från värmen och blanda ner dill, finrivet skal från citron och yoghurt
När rotfrukterna nästan är klara, torka av torskryggsfiléerna, salta på båda sidor. Blanda i skål med lite olivolja, salt och peppar och lägg på bakplåtspapper i ugn
600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Halstradtorskrygg. Smaka till sist upp med några droppar ättika och salt. Blanda upp ett ägg på högsta effekt i en matberedare eller med visp tills att det blir fluffigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.