I dag är den enda dagen före jul som jag har på mig att göra allt iordning inför släktens intågande. Jag hinner verkligen inte baka saffransbiscotti, så det får någon annan göra
Bra att fixa innan man börjar med såsen. Häll 2 dl vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Lägg i buljongtärning och låt det puttra/koka tills tärningen är borta
Mina skålar blev dock lite för stora men de hade slut på de klassiska runda små tunnbröden på Ica så jag fick köpa fyrkantiga istället och jag tänkte inte på att skära till en rund form av dem
Operation frystömning pågår fortfarande här hemma. Häromdagen hittade jag åt en förpackning chorizo som ville bli middag, och vem är jag att neka mat att hamna i min mage
Jag bryter av lyxmaten med ett bra vardagsrecept, någon måtta får det ju lov att vara. Hade ett gäng kycklingfileér och inga idéer och inte så mycket hemma i kylskåpet och var alldeles för lat för att ge mig ut till affären
Sol, sol detta är fantastiskt, underbarare väder kan man inte önska sig i september… otroligt. Idag har vi tillbringat 4 timmar på Borås djurpark, det var Elfsborgsdagen och vi fick biljetter på jobbet som ni kan se så var kön väldigt lång
Jag hade snöre runt mina dolmar men jag tror inte att det behövs, de verkade ligga på plats ändå. Om du gillar mangold och har en yta att odla på är det något som jag varmt kan rekommendera
Ugn 225°. Kör degen i matbereden. Klä en pajform med degen. Nagga degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet, ca 30 min under tiden fyllningen förbereds
Ikväll ska vi på kräftskiva hos några vänner och jag har lovat att fixa en paj. Det är ju ofta så att man dricker något starkare drycker en sådan kväll och då kan det vara bra att ha mer i magen än lite kräftor och bröd
Tärna och stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Rosta pinjenötterna i stekpanna. Skär brödet i små tärningar och stek dem i matfett med vitlöken
Gröna sparris hör till vårens läckraste primörer och de är så nyttiga. Sparris passar utmärkt i många nyttiga maträtter som soppor och sallader men även som ett gott tillbehör till kött, ägg eller fisk