Här kommer ett underbart gott recept på jordärtsskockssoppa. Jordärtsskockssoppa medHalstrad Pilgrimsmussla och Parmacrisp6 förrättsportioner500 g jordärtsskockor1 gul löksmör1 dl torrt vitt vin5 dl vatten2 msk grönsaksfond2½ dl matlagningsgräddesalt och vitpeppar6 pilgrimsmusslor6 skivor parmaskinkalite kryddgrönt att toppa medSätt ugnen på 150 grader
Med risk för att få smäll av ungefär alla, men herregud vad jobbigt det är med vår. Kanske inte om man mest sitter mot en husvägg och kisar, men om man tydligen är en hurtig familj där allas önskemål skall klämmas in
Ikväll har jag ett gäng tjejer på middag och till förrätt tänkte jag bjuda på jordärtsskockssoppa. Redan till påsk kunde jag gräva upp de första jordärtskockorna och nu har resten hamnat i matkällaren
jordärtsskockssoppa med västerbottenflarn, och till dessert hade min glassälskande man gjort en lime- och kokosparfait till vilken han serverade smör- och sockerstekt ananas
Kvällen började med en jordärtsskockssoppa som hälldes på dekorerade tallrikar bestående av rökt lax, strimlad rödkål, blomkål,dill, krasse och kryddade brödsmulor ackompanjerat med Piper Heidsecks röda Champagne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.