Kyckling med dragon- & senapssås
1 kg kycklingfilé
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk kinesisk soja
1 tsk honung
1 1/2-2 msk fransk senap
2 tsk dragon
citronsalt & svartpeppar
Blanda samman grädde, créme fraiche, senap, soja och honung. Pressa i vitlök och i med den torkade dragonen. Salta och peppra lätt.
Lägg kycklingen i en ugnsform och häll såsen ovanpå. Det går toppen att använda frysta eller halvfrysta filéer. Detta är nästan det bästa av allt, då jag ofta missar att ta upp ur frysen på morgonen.
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 70 minuter för halvfrysta filéer och ca. 55 för tinade filéer. Jag använde varmluftsugn, eftersom jag även skulle ha in potatisen i ugnen.
Bäst är att använda en stektermometer för att kolla av innertemperaturen, som ska vara 72 grader.
Häll över kycklingeniugnsformen. Lägg dem med skarven ner i en ugnsform. Fick en vansinningt god kycklingrätt hos min vän som jag har längtat efter sedan vi var där
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammansmed en sistatinadkycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Skär kycklingfiléernai grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet. Skivachampinjonerna och fräs i smöret tillsammansmed grovhackad bacon
salt & svartpeppar. Het kycklinggrytamedchorizo. När kycklingen fått färg så tillsätts slantad chorizokorv, hälten av tomaterna (i halvor) och sambal oelek
När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastan och låt den fräsa medi nån minut. Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta
Bryn bacon & purjolök, lägg i en ugnsäker form. Vi har varit ute i naturen hela helgenb men även hunnitmed ett besök på Gekås där vi förberett oss för vinternmed pulkor och snöskyfflar
kycklingpastamed soltorkade tomater och spenat. Skär kycklingeni jämnstora tärningar. Eftersom jag integillar sås som är gjord på matgrädde så gör jag minmed matyoghurt och lite matgrädde
Kommentarer
Milena Giovanna
Hej! Vad har hänt med ditt recept? Jag älskade ju denna maträtt ?
rodel
Kan du se det?
rodel
Här kommer receptet:
rodel
Kyckling med dragon- & senapssås
1 kg kycklingfilé
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk kinesisk soja
1 tsk honung
1 1/2-2 msk fransk senap
2 tsk dragon
citronsalt & svartpeppar
Blanda samman grädde, créme fraiche, senap, soja och honung. Pressa i vitlök och i med den torkade dragonen. Salta och peppra lätt.
Lägg kycklingen i en ugnsform och häll såsen ovanpå. Det går toppen att använda frysta eller halvfrysta filéer. Detta är nästan det bästa av allt, då jag ofta missar att ta upp ur frysen på morgonen.
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 70 minuter för halvfrysta filéer och ca. 55 för tinade filéer. Jag använde varmluftsugn, eftersom jag även skulle ha in potatisen i ugnen.
Bäst är att använda en stektermometer för att kolla av innertemperaturen, som ska vara 72 grader.
Milena Giovanna
Så snällt tack! Nej, kan ej se den. Blir att sidan man söker på inte finns ?. Så tacksam att du svarade! Mvh
Logga in eller Registrera för att kommentera.