Hon är enormt kreativ när det gäller att baka med proteinpulver och jag har följt henne länge och förundrats över alla kakor, bars och muffins som hon trollar fram
Spröd och knäckig yta och med ett kletigt inre. Ikäll skall den avnjutas med en klick grädde och hallon - för den behöver kan behöva lite syra eftersom den är söt och mäktig
Nu har jag köpt hem en tetra med kikärtor att använda till nya spännande recept. Kikärtor tycker jag är en rolig och nytänkande ingrediens att baka med
kokoskladdkaka. Blanda kondenserad mjölk med kokos och låt stå och svälla en stund. Garnera eventuellt med kokos och låt stå i kylen till ganachen stelnat, gärna över natten
Med honung i fick den med beröm godkänt, så här kommer reeptet om ni också vill pröva. Och jag tror bestämt att kakan går att göra även med vanlig kokos som inte blivit "urmjölkad"
Kompakt konsistens i kombination med mycket chokladsmak, mums. Kokosgrädde finns att hitta vid kokosmjölken i livsmedelsaffärer (ofta vid en asiatisk hylla), och det går även bra att använda det vita som bildas överst när en förpackning kokosmjölk fått stå orörd under några timmar
Häll smeten i en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper i botten och grädda på nedre delen i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den
Det är en kladdkaka med ett litet segt kolatäcke ovanpå. Förra sommaren bytte jag och min kompis Catrine lite favoritrecept och jag fick då ett recept på en Kokoskladdkaka som hon tyckte var jätte god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.