Mina favoriter

Mina favoriter

  • 9 Recept
Mina favoriter
Kräftstjärtar med sting

Kräftstjärtar med sting

Blanda mycket väl avrunna kräftstjärtar med crème fraiche och hummerfond. Låt stå kallt en stund före servering
Räkcocktail

Räkcocktail

Trots att vi bor i Göteborg, är det rätt sällan vi äter färska skaldjur. Det blir havskräftor någon gång per år och någon enstaka räkfrossa
Räkcocktail

Räkcocktail

Förra veckan hade vi mina svärföräldrar på besök och bjöd på trerättersmiddag. Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta
Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten

Ullas goda köttgryta (nöt eller vilt)

Skala löken. Har du stora lökar så klyfta dem. Putsa köttet och skär grytbitar om det inte är gjort. Bryn lök och kött ordentligt i omgångar och lägg över i en stor stekgryta
Storkok är bra!

Storkok är bra!

I onsdags när jag var ledig var jag verkligen produktiv i köket. Jag har ju redan presenterat Rödbetsfrallor och Kanelbullar
Köttgryta med fläskkött

Köttgryta med fläskkött

Detta är en köttgryta som Tommys lillebror Pelle har bjudit oss på för länge sedan, och den har blivit en klassiker för oss när vi vill förbereda, och gärna tillagar vi den dagen innan, ju godare blir den
Maries Köttgryta (Griskött)

Maries Köttgryta (Griskött)

Blanda allt i en stor gryta och låt det stå i minst 3 timmar. Ex. Du kan göra den på kvällen innan och sen tillaga den till middag dan efter, det gör ingenting att den står längre än 3 timmar som jag har skrivit