Förra veckan hade vi mina svärföräldrar på besök och bjöd på trerättersmiddag. Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta
Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten
Skala löken. Har du stora lökar så klyfta dem. Putsa köttet och skär grytbitar om det inte är gjort. Bryn lök och kött ordentligt i omgångar och lägg över i en stor stekgryta
Detta är en köttgryta som Tommys lillebror Pelle har bjudit oss på för länge sedan, och den har blivit en klassiker för oss när vi vill förbereda, och gärna tillagar vi den dagen innan, ju godare blir den
Blanda allt i en stor gryta och låt det stå i minst 3 timmar. Ex. Du kan göra den på kvällen innan och sen tillaga den till middag dan efter, det gör ingenting att den står längre än 3 timmar som jag har skrivit