Måste kanske ändra på mina kriterier. Dags för bloggens första bröd. Jag bakar ganska gärna bröd, också, men det blir mest ganska fantasilösa semlor (alltså inte semlor utan frallor (rätt
Hejsan på er. Hoppas att ni alla haft en härlig helg. Idag är det våffeldagen men vi åt våfflor redan i helgen så det blev inget idag – jag blir rätt ”mätt” på våfflor och kan nog vänta ett år till nästa gång
Agnes limpa1 l mjölk1 1/4 paket jäst1 msk salt3 dl brunfarin1 dl ljus sirap1 ägg250 g mager kesella3 liter rågsikt + 2 dl till utbakningen30 g smörBlanda ihop allt i assistenten och baka ut direkt till 3 limpor
Enda nackdelen var att mina bröd vart lite för kompakta men det tror jag beror på stötningen. Swossh, så har lite mer än en vecka gått sedan senaste inlägget
Ett av det godaste bröden jag bakat den senaste tiden är denna modifierade version av kavring. En grövre variant med bra tuggmotstånd, mustighet och sötma samtidigt som den är helt sockerfri
Foto. Tina Fallgren. Jag bakade de här bröden till julafton och de blev uppskattade. De kräver få ingredienser men mycket tid för jäsning, men har du tiden så är det definitivt värt det
Jag fick smaka på ett otroligt gott tomatbröd som var smaksatt med timjan och vitlök, otroligt gott. Receptet är enkelt och resultatet talar för sig självt
Ingefära råkar dessutom vara en av mina absoluta favoritkryddor. I dag för ett år sedan, den första december 2009, bloggade jag om mina fantastiska saffranskakor med pinjenötter