Tobbes fläderblomsmarmelad Skaka blomklasarna så att damm och eventuella insekter ramlar bort. Skölj blomklasarna. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten Matklubben.nu
Fläderblomsmarmelad Skölj citronerna noga och skala dem tunt. Skär skalet i tunna strimlor. Blanda fläderblomssaften, sockret, citronskalet och saften i en kastrull Matklubben.nu
Fläderblomsgelé Klipp av fläderblommorna från klasarna tills du får 6 dl. Lägg i en bunke. Koka upp vattnet och häll över blommorna Matklubben.nu
Inkokt sill Inkokt sill/strömming. 300 g filéad sill/strömming, MSC-märkt (certifierat hållbart fiske). 1/2 dl ättikssprit Mat
Kräftsoppa Ett måste efter höstens kräftskivor är att koka soppa på skalen dagen efter. Det är nämligen en alldeles för ljuvlig chans för att låta den gå förlorad Kökskatten