Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på ankamedapelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Servera dessutom tillsammans med en kall sås som gör sig extra bra till det kryddiga riset. Finhacka löken, vitklöken och chilin och fräs det sedan tillsammans med det okokta riset i en kastrull
Kryddig indisk kikärtsgryta – Kikärtor med ingefära, vitlökoch grön chili. Den här kikärtsgrytan är ganska stark och passar de som tycker om indisk mat med lite hetta
Tillsätt apelsinjuice, fisksås, stjärnanis, socker, chili, citrongräs och krydda medsvartpeppar. Slå såsen över ankan, strö över salladslöken och servera med kokt ris och grönsaker
Fräs lök ochvitlök i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. salt och peppar. salt och peppar. 2 vitlöksklyftor, hackade. 1 burk/kartong (380 g) svarta bönor, sköljda. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10 minuter, smaka av med salt och peppar. 2 vitlöksklyftor
Du kan äta till spagetti, göra pizza med köttfärssås på. Häll ner kryddblandningen, kalvfond, chilisås, krossade tomaterna, svamp och den upplösta svartavitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.