Sillamacka i Slottsträdgården
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 dl rågmjöl
  • smör
  • 1 skivad rödlök
  • 1 dl finhackad dill
  • dillvippor
  • ÄTTIKSLAG
  • 1,5 dl ättikssprit (12 %)
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk dillfrön
  • 3 lagerblad
  • 15 krossade kryddpepparkorn
  • 2 Lägg i dillfrö, lagerblad och kryddpeppar. Låt lagen svalna och dra i ett par timmar.
  • 4 Lägg filéerna på en skärbräda med skinnsidan nedåt. Passa ihop dem två och två i samma storlek. Bred på dillhack på den ena filén och lägg den andra på som ett lock. Köttsidorna mot varandra.
  • sida
  • 5 Vänd dubbelfilén i rågmjöl.
  • 7 Låt filéerna svalan.
  • 8 Skiva rödlöken tunt.
  • 9 Varva lök och strömmingar i en burk eller stor kruka. Häll på lagen när den är kall. Låt gärna stå över natten, så drar strömmingen åt sig krydd-och-ättikslagen.
  • blandad sallad
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 rödlök dillvippor att garnera med

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.