Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
I söndags blev det i alla fall bullbak, och denna gång gjorde jag kalljästa sådana. Blanda ihop smör och socker till fyllningen , kavla ut degen och bre på fyllningen, riv sen över mandelmassa och rulla ihop till bullar
Testade att göra riktigt lång jästa bullar i veckan. 15 Jan. 19. 02. Kalljästabullar. 1kommentarer. Smaken vart otrolig saftig men tyvärr höll inte formen som jag önskat så nästa gång kommer jag använda bullformar
Rågit grova och härligt saftiga är de på en och samma gång. Idag bjuder jag på dessa superbullar. Dessutom har de upp till ett par dagars längre fräschhet än vanliga hemmabrödbullar
Förra helgens kalljästabullar slängdes samman helt och hållet efter eget huvud, frun gav sig ut på hal is när hon för första gången experimenterade med en jäsdeg för bullar men lyckades att hålla sej på benen hela tiden
Pensla bullarna med uppvispad äggvita och strö på mandelspån och muscovadosocker. Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa övertäckta i 1 1/2–2 timmar
Varför inte förvandla favoritreceptet på kalljästa frukostfrallor till en sötare version av deg, och fylla den med godsaker, frågade jag mig själv då jag funderade över vad jag skulle skapa med den sedan gårdagen överblivna jästen
I fredagskväll förberedde jag kalljästafrukostbullar till igår morse. snabba frukostbullar,. Forma bullar, jag la dem i muffinsform bara för att den tar mindre plats i kylen
Bullarna blev oerhört saftiga och smakade gott även till frukost i morse. Dela i önskat antal bitar och forma bullar som du lägger på en bakplåt med bakplåtspapper
Rörde ihop till ett par grova frallor igår kväll. Grovakalljästa frallor½ paket jäst2½ dl kallt vatten1 msk olja1 tsk salt1 dl havregryn (fiber tog jag)1 dl vetekli5 dl vetemjölFlingsaltGör så härLös upp jästen i det kalla vatten, rör ner olja, salt, havregryn, vetekli och rör ihop allt till en massa
De här grova frallorna kommer nästan från restaurangen Cranks i London. Grova frallor med yoghurt och linfrö(16 st)1/2 paket jäst (25 g)3 dl ljummet vatten1 msk flingsalt1 msk socker2 msk olivolja1 dl naturell yoghurt (eller kesella)1/2 dl krossat linfrö6 dl grahamsmjölca 4 dl vetemjölSmula jästen i en degskål och lös upp den i lite av vattnet. Ta upp degen, knåda den lite och dela i 16 bullar
Pensla lite olivolja överst på bullarna. Täck med plastfolie över bullarna och sedan en bakduk. Pensla bullarna med vatten och strö över solrosfrön och ev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.