20 st mellanstora. Ugn. 150 grader C. Ingredienser. 4 äggvitor. 3 ½ dl socker. ½ dl kolasås. Gör så här. Rör ihop socker och äggvita i en bunke med en handvisp, ställ bunken i vattenbad över en kastrull
Ibland har man en hel drös med äggvitor över i kylen. Det går visserligen att frysa dem, men jag har redan ett gäng i frysen så då fick det bli lite sega maränger istället
Sätt ugnen på 125 grader. Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank fast smet
Brownies är så vansinnigt gott, ja till och med så gott att jag nästan blir girig. Att variera brownien lite då och då gör att jag kan fortsätta mitt vanebildande missbruk av denna favoritkaka och då menar jag inte att det här skulle vara en hasch-brownie från Holland utan detta är en brownie med smak av nougat från lilla Hultsfred…ingenting annat
Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och matfett. Rör i mjölken och arbeta ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret och låt det svalna helt. Blanda samman de torra ingredienserna och häll i dem växelvis med det smälta smöret
Jag kan lova er att detta är mina favoritkakor, härligt sega med en tydlig smak av jorndnötter. Jordnötssmörskakor, låter inte det alldeles underbart, eller som Måns Zelmerlöw skulle ha sagt en blandning av sött och salt
Det här är en av mina favoritkakor. En kaka med extremt hög densitet som räcker till ett helt kompani. Jag gillar att det är så lite ingredienser också, en minimalistiskt mjuk kaka helt enkelt där kardemumman får fritt spelrum
Rulla små bollar av degen, försök få samma storlek på alla, mina vägde 23 g/st, lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lätt med händerna