Det här receptet hittade vi på recept. nu. Kock Carlo Barsottis recept är det. Och enligt honom innehåller en riktig saltimbocca absolut ingen grädde eller mjöl
Bläckfisk är fantastiskt gott och kan ätas på så många fler sätt än friterad i ringar (även om det tillsammans med vitlöksstinkande aioli är ett av mina starkaste festivalmatminnen någonsin)
Bläckfisk är lite speciellt och det är inte riktigt alla som gillar det. Ofta tror jag att man tänker på de där läskiga friterade calamares som man fick utomlands eller köpte i frysdisken när man var liten
Gör så här. Rensa och skölj bläckfisken noga. Ta ut det vita porösa ryggbenet om det finns kvar, annars räcker det om du känner med fingrarna på insidan och drar bort några ben som känns tydligt
Ingredienserna - dock skippade jag basilikan och ägget. Jag fick en idé om att göra fylld bläckfisk och fokuserade först på att hitta själva bläckfisken