Kan verkligen rekommendera denna glutenfria diam- & kolapajen. Daim- & kolapaj. Daim- & kolapaj. 10–12 bitar. 100 g smör, rumsvarmt . 1 äggula. 1 ½ dl farinsocker . 1 dl ljus sirap . 1 tsk vaniljsocker . 1 krm salt. Sätt ugnen på 175 grader. Låt det puttra i ca 1 min. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 5–10 min (den längre gräddningstiden gör kola segare). Ställ in pajen i kylen när den kallnat i 1–2 tim före servering. 10–12 bitar. 100 g smör, rumsvarmt . 1 äggula. 1 ½ dl farinsocker . 1 dl ljus sirap . 1 tsk vaniljsocker . 1 krm salt
Nagga pajdegen lätt med en gaffel och grädda den på galler mitt i ugnen 10 minuter. Koka upp och koka smeten på medelstark värme 10 minuter. Ställ crème fraichen i kylen tillsammans med kolapajen minst 2-3 timmar. 100. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 150. 1
Sätt ugnen på 175 grader. a 15 minuter. Låt koka livligt under omrörning i 10-15 minuter. 100 g rumsvarmt smör. 2 189. 189. 189. 1 msk färskpressad citron. 1189
Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 15 min, till pajen fått fin färg. Sjud sakta ca 15 min tills kolan bubblar tjockt och släpper kanterna. 100 g smör. 1 krm salt. 1 dl vispgrädde. 1 tsk vaniljsocker. 100 g smör
Det blev en kolapaj som vi smaskade på när vi hälsade på Disa endast 4 veckor gammal i eftermiddag. Kolapaj ca 16 bitar 125 gr smör 1 dl havregryn 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Kola. 2 dl grädde 2 dl ljus sirap 2 dl socker 2 tsl vaniljsocker 100 gr smör ev. Låt grädde, sirap och socker koka i en kastrull i minst 15 minuter. Disa, 4 veckor ca 16 bitar. 125 gr smör. 1 dl havregryn. 100 gr smör
1 Arbeta snabbt samman ingredienserna till degen och tryck ut den i en låg form, 26 cm, gärna med löstagbar botten. Värm ugnen till 180 grader, nagga botten och grädda i 10–15 minuter. Används termometer ska den gå upp till cirka 120 grader. 4 Ställ pajen i kylen i 10 minuter så att den börjar stelna. Ställ tillbaka i kylen och låt stelna i ytterligare 1–2 timmar. 1/2–1 tsk flingsalt. 1 tsk vaniljsocker. 1 dl ljus sirap. 100 g smör. 1
På söndag är det första advent. Som ni kanske vet, ni som följt mig sedan i somras, så har jag redan firat både advent, jul, nyår och påsk, eftersom det går till så i tidningsbranschen
1 msk socker. 150g kylskåpskallt smör. 1 stort ägg. 1 burk karmelliserad mjölk. 1 banan, skalad och skivad. 1 äggvita. 1 dl strösocker. Tryck ut degen i en ugnsäker form, ca 13x30 cm. Ställ i kylen i ca 15 minuter. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. 1 msk socker. 150g kylskåpskallt smör. 1 stort ägg. 1 burk. 1 banan. 1 äggvita. 1 dl strösocker
I går kväll, lite väl sent kom jag på att jag skulle testa Leilas kolapaj med pecannötter. Här kommer i alla fall receptet på Leilas Kolapaj, den ska testas igen och då ska jag ha lite mer tid för kolan behöver koka länge
1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. D. å. v. a. r. d. e. t. n. f. g. i. ,. j. k. l. ä. s. V. c. o. y. u. h. p. A. ö. m. S. b. I. H. E. M. 5. 0. 4. ½. F. 3. 2. G. N. T. K. P. 7. B. L. ) D. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.