Vad är det uppfödarna gör med kycklingarna egentligen. Jag blir äcklad av monstruösa styckbitar av kyckling och tänker på alla skräckbilder från brutala hönshus man sett i Rapport genom åren
Häll på tomater, kycklingfond och vatten. 300 g kycklingfile 1/2 msk tandorikrydda 1-2 potatisar (vi tog 3-4 st) 1 grön eller röd paprika 4 salladslökar (vi tog 6 st) 1 klyfta vitkål ca 150g 1 msk olivolja 1 msk spiskummin 1/2 msk curry 2 hela nejlikor 1 tsk mald kardemumma 1 msk strösocker 1 dl krossade tomater 2 msk konc kyklingfond 8 dl vatten 1 msk maizena majsstärkelse (vi använde mjöl och vatten) 1 dl kokta kikärter (en liten burk) 1 dl kokta kidneybönor (en liten burk) 1 msk vitvinsvinäger 1 tsk salt 4 msk hackad gräslök matyoghurt blandad med finhackade örter (vi använde timjan och lite örtkryddor) Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora bitar. Blanda kycklingen med tandorikryddan och låt marinera i kylskåpet ca 1 timme. Fräs kycklingen i olivolja i en gryta tillsammans med spiskummin, curry, nejlika och kardemumma ca 2 minuter. 300 g kycklingfile
2 personer (ca 5 spett)2 kyklingfilér½ dl matolja½ dl sötsursås1 msk tandorikryddasalt4-5 chillifrukter(trägrillspett)Blanda olja, sötsursås, tandorikrydda och salt i en plastpåse lägg ner filéerna och låt dra i kylskåp minst 8 timmar