kyckling

  • 13 Recept

Tequilamarinerade kycklinglår

Grilla kycklingen. Kycklingen är klar då vätskan är klar. 1 kg kycklinglår (kycklingvingar eller klubbor)6 pressade vitlöksklyftor1 pressad lime1 pressad apelsin2 msk tequila1 msk chilipulver1 msk chipotlepasta (Santa Maria)2 msk olja1 tsk socker1 krm mald kryddpeppar1 krm mald kanel1 krm mald spiskummin1 krm torkad oregano1. 1 kg kycklinglår

Kyckinggryta

Sätt först ris i en ungssäker smord form, lägg kyckling bitarna över riset och häll sen över såsen. 1 grillad kyckling

kryddiga kycklingspett

1. Sätt på ugnen på 225 grader. 2. Dela bakpotatisen och lägg dom i en ugnfast form med snittytan upp. strö över salt

Italienska fyllda kyklingfiléer

Skär en ficka i filéerna på längden, men inte igenom. Vik ut, salta och peppra. Lägg på skivad mozzarella, soltorkade hackade tomater och basilika

Persiskt ris (Zereshk Polo)

Recept. Royairani. sön, 2013-10-06 14. 33. 60min. (0). Skölj riset några gånger. Fyll kastrullen med vatten och tillsätt salt

kokospanerad kyckling

Stek de färdiga panerade kycklingarna eller tillaga i ugn. Recept. mikaelasanna. sön, 2013-06-23 10. 44. 32min
Rullad kyckling med rotfruktsmunk och bonusrätt

Rullad kyckling med rotfruktsmunk och bonusrätt

Vad är det uppfödarna gör med kycklingarna egentligen. Jag blir äcklad av monstruösa styckbitar av kyckling och tänker på alla skräckbilder från brutala hönshus man sett i Rapport genom åren

Kyckling Wook

Bjöd mina föräldrar på en lättgjord kyckling wook. Dela kycklingen i mindre bitar, salta och peppra stek sedan på hög värme

Chicken tandorisoppa

Häll på tomater, kycklingfond och vatten. 300 g kycklingfile 1/2 msk tandorikrydda 1-2 potatisar (vi tog 3-4 st) 1 grön eller röd paprika 4 salladslökar (vi tog 6 st) 1 klyfta vitkål ca 150g 1 msk olivolja 1 msk spiskummin 1/2 msk curry 2 hela nejlikor 1 tsk mald kardemumma 1 msk strösocker 1 dl krossade tomater 2 msk konc kyklingfond 8 dl vatten 1 msk maizena majsstärkelse (vi använde mjöl och vatten) 1 dl kokta kikärter (en liten burk) 1 dl kokta kidneybönor (en liten burk) 1 msk vitvinsvinäger 1 tsk salt 4 msk hackad gräslök matyoghurt blandad med finhackade örter (vi använde timjan och lite örtkryddor) Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora bitar. Blanda kycklingen med tandorikryddan och låt marinera i kylskåpet ca 1 timme. Fräs kycklingen i olivolja i en gryta tillsammans med spiskummin, curry, nejlika och kardemumma ca 2 minuter. 300 g kycklingfile
Grillade kycklingspett

Grillade kycklingspett

2 personer (ca 5 spett)2 kyklingfilér½ dl matolja½ dl sötsursås1 msk tandorikryddasalt4-5 chillifrukter(trägrillspett)Blanda olja, sötsursås, tandorikrydda och salt i en plastpåse lägg ner filéerna och låt dra i kylskåp minst 8 timmar