Här kommer ännu ett recept på goda biffar som går utmärkt att frysa in för framtida måltider. Jag tycker att de är lätta att steka och att de håller ihop bra tack vare maizenan
När jag skulle hitta något att ha till kollade jag igenom grönsaksbiff-avdelningen i Pillans vegankokbok och hittade ”Hasselnötsbiffar” som lät gott, så dem fick det bli
Här kommer ännu ett recept på goda biffar som går utmärkt att frysa in för framtida måltider. Jag tycker att de är lätta att steka och att de håller ihop bra tack vare maizenan
I den nya föräldratidningen Nära Barn hade de ett reportage från ett kristet kollektiv som fick dela med sig av sitt bästa recept och då valde hasselnötsbiffar
Kanske är det då jag kommer koka kolan, steka hasselnötsbiffar, skålla mandel till marsipanen. Jag tar mig friheten att hoppa över nummer 18 och 19 men nummer 20 får jag allt ta att sätta ihop
Miss Meisters mat med mera...
Hasselnötsbiffar. . Det låter kanske lite udda med biffar av hasselnötter för den som inte ätit dem tidigare, men de är galet goda
Såsen blev perfekt till lins- och hasselnötsbiffar och kokt potatis. Jag plockar mycket blåbär, men lingon brukar det bara bli någon deciliter av, kanske för att jag inte kommit på vad jag ska ha dem till (det blir så lite lingonsylt av bara nån deciliter lingon)
Pressa potatisen. Mal eller mixa nötterna. Riv eller hacka löken. Blanda samman alla ingredienserna. Forma runda eller ovala biffar och stek dem lätt i smör
Ingredienser. Klyftpotatis. 2 kg potatis Rosmarin Flingsalt Brunsås. 45g margarin (mjölkfritt) 2-3 msk potatismjöl (beroende på vad man vill ha för konsistens) 6 dl vatten 1½ msk grönsaksbuljong ½-1 msk soya 4½ msk soya-matlagningsgrädde Salt Svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.