Jag tycker om kontrasten av isig glass mot stora bitar frysta jordgubbar, men man kan givetvis mixa även jordgubbarna och varva med citronblandningen i formarna
Och tur var väl det - för det var fantastiskt gott. Så enkelt - så gott. Häll upp Limoncello i vida glas eller små skålar, en per gäst, tillsammans med en liten skål florsocker
Enligt receptet kan man även använda banan, jordgubbar, hallon eller blåbär. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Den har lagom med smak dessutom och lätt att få fluff på. Inte så miljösmart med tanke på att det hade åkt från Spanien men allt som sätter lite piff på vardagen är välkommet just nu
Blanda med socker och vänd ner jordgubbarna, lime och socker. Mal eller hacka digestive kexen grovt, blanda ihop med det smälta smöret tryck ut i små paj/glas formar
Ugnsgratinerad aubergine med fetaost- och tomatsalsa. Krydda den med salt och vitpeppar. Till champagnen bjöd jag på en minibuffé med bland annat anklevermousse
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Det är mingel- och brödtallrikar i Maria Montazamis serie Moments. Den här desserten är överraskande god, för vem tror att det blir så syrligt och gott med basilika i en parfait
Valet föll på en mandelbotten med frisk och fräsch citronkräm. Det började med sång på sängen. När han var liten brukade vi knö ihop oss i hans säng och äta frukost innan det var dags för paketöppning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.