Inte mycket planer förutom på Valborg då vi ska grilla tillsammans med lite vänner. I dag tänkte jag bjuda er på den mat som Hanna bjöd mig på igår när vi tokhungriga kom från badet med killarna
Lchf Jordnötssåsmed stekt Kyckling. Idag blev det söndagsmiddag, med jordnötter och kyckling. Börja med att skölja av nötterna, för att få bort lite av saltet
Blanda ner citronsaften och smaka eventuellt av med mer salt om så behövs. Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör- & rapsolja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk, sweet chilisås och soja
Däremot är jag helt galen i den sydostasiatiska varianten med lime, fisksås, vitlök och chili. Den passar till en massa olika saker, gör du en sallad med strimlade grönsaker så är det en fantastisk dressing och det är supergott till kyckling
I dag blir det matlagningsrepris i här Mårtenssons kök och vi hoppas att ni har överseende med det. Vi lyckades nämligen trolla bort ett gammalt inlägg med vårt favoritrecep på jordnötssås, eller sataysås, i vår iver att ta med det på en av våra veckomatsedlar och vi lyckas inte för allt i världen att få tillbaka det på sin gamla plats igen
Hacka löken grovt och fräs den tillsammans med oljan och thaicurryn i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar och red med lite maizena utrört i lite vatten
Jag kan inte direkt säga ”slit det med hälsan”, för ordet hälsa passar väl inte så bra ihop med denna krämiga, nötiga, salta sås – men ni förstår vad jag menar, slit det väl
Rör ner jordnötter, kokosmjölk, låt sjuda under omrörning på medelstark värme tills såsen tjocknar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlöken tillsammans med chili och schalottenlökarna ca 1 minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.