Ikväll testade jag en maträtt som jag inte gjort förut, jag tycker alltid att det är lika roligt. Kvällens middag blev en enkel och väldigt god gratäng med bland annat köttfärs, bacon, champinjoner och zucchini
En snabb och enkel sallad som passar till de flesta maträtterna eller som man kan komplettera med fetaost eller något annat matigt så blir det en lunch
En bra gryta med nudlar till4 kycklingfiléer2 gula lökar1 kvarts savojkålshuvud eller vitkål1 brk. cocosmjölk vi använder kung markattas1 näve frysta ekologiska ärtor1 pressad limefisksåsrött curry pulversalt och pepparolja till stekningKorianderlite sockerSkala och dela löken i grova tärningar, gör det samma med kycklingen och kålen
Inspirationen till dagens middag kommer från ett recept i Fredrik Pauluns bok "Pauluns GI-månad". Rätten heter Asiatisk quinoapanna och eftersom jag använde bulgur istället för quinoa får den väl kallas Asiatisk bulgurpanna här
Här kommer en av mina nya favoriter Chitarra Aglio Olio Peperoncino. Nu när man har semester så orkar man inte alltid göra så avancerade maträtter utan det får bli enkla konstellationer
Grundrecept för vitt matbröd. Degvätskan kan varieras. Mjölk, filmjölk eller vatten fungerar. Mjölk ger mindre porer i brödet men bättre färg på brödet