Mina favoriter

Mina favoriter

  • 16 Recept
Mina favoriter
Asiatisk currywok

Asiatisk currywok

Currypasta, kokosmjölk och fisksås ger middagen en thailändsk inramning. Asiatisk currywok (4 pers)400 gr lövbiff1 purjolök2 morötter2 vitlöksklyftor1 1/2 msk röd currypasta1 burk kokosmjölk (400 ml)2 msk fisksås2 msk färskpressad lime1 tsk strösockerrapsoljaSkär köttet i strimlor

Marockansk gryta

Mina barn är inte speciellt förtjusta i lökbitar så därför brukar jag mixa löken, läs mer under “Tips” nedan

Köttfärssås Bourguignon

Bor… Bourgi… Bourguin… Bouef Bourguignon är utan tävlan matvärldens mest svårstavade maträtt. (Fransoser, ni vet
Tomatsallad

Tomatsallad

En snabb och enkel sallad som passar till de flesta maträtterna eller som man kan komplettera med fetaost eller något annat matigt så blir det en lunch
Asiatisk kycklinggryta

Asiatisk kycklinggryta

En bra gryta med nudlar till4 kycklingfiléer2 gula lökar1 kvarts savojkålshuvud eller vitkål1 brk. cocosmjölk vi använder kung markattas1 näve frysta ekologiska ärtor1 pressad limefisksåsrött curry pulversalt och pepparolja till stekningKorianderlite sockerSkala och dela löken i grova tärningar, gör det samma med kycklingen och kålen
Asiatisk bulgurpanna

Asiatisk bulgurpanna

Inspirationen till dagens middag kommer från ett recept i Fredrik Pauluns bok "Pauluns GI-månad". Rätten heter Asiatisk quinoapanna och eftersom jag använde bulgur istället för quinoa får den väl kallas Asiatisk bulgurpanna här
Tomtatsås

Tomtatsås

En favorit hos mig på senare tid är hemmagjord tomatsås som både är superbilligt och supergott. Men är det något att skriva om
Enkel sommar pasta

Enkel sommar pasta

Här kommer en av mina nya favoriter Chitarra Aglio Olio Peperoncino. Nu när man har semester så orkar man inte alltid göra så avancerade maträtter utan det får bli enkla konstellationer

Recept: Asiatisk lax med avokadokräm

   . Igår hade jag som sagt en kompis över och vi lagade en jättegod lax rätt med recept från senaste Buffe tidningen (ICAs tidning)
Vitt bröd i lergryta

Vitt bröd i lergryta

Grundrecept för vitt matbröd. Degvätskan kan varieras. Mjölk, filmjölk eller vatten fungerar. Mjölk ger mindre porer i brödet men bättre färg på brödet
Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Detta är en italiensk maträtt, men många japanska gillar det och jag är en av dem. det är enkelt och gott