Smaka av med salt, peppar och dill. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett, ca 3 minuter. Garnera med räkor och dill och servera med rostade brödsnittar 10 cm purjolök. 500 g räkor med skal
Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita. Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten
Spar några räkor att garnera soppan med och använd resten till ceviche. 2 Stek räkskalen med lök, vitlök och chili i smör 2 min. 5 Vispa ner grädde och smaka av med salt när den är varm. 500 g räkor med skal
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 125 g salladslök 2 msk rapsolja 3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji de mirasol (för 4 portioner) 3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji especial (för 4 portioner) 1 msk tomatpuré 3 msk koncentrerad fiskfond + 1 msk koncentrerad skaldjursfond + 1 l vatten eller 1 l Charlys fiskfond (sök receptet 2 dl vispgrädde 2 tsk torkad oregano 2 dl frysta, tinade gröna ärter 200 g skalade räkor 4 pocherade eller löskokta ägg salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Strö över mjölet och späd med buljongen och vinet. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd. 1/2 kg frysta räkor med skal. 1/2 kg frysta räkor med skal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.