Hacka svampen grovt och löken finare. Fräs någon minut i rikligt med matfett. Dofta mjöl över blandningen och tillsätt grädde tills du har en (ganska lös) stuvning
Värmupp tomatsoppan och vattnet tillsammans med finhackad vitlök, kryddorna och buljongen, undertiden så tärnar du upp fisken och hackar bladpersilja och basilika
En riktigt god och mustig gulaschsoppa får man om man vågar gå lite på känsla och inte följa ett recept till punkt och pricka, smaka av och SMAKA AV, om och om igen under tillagningen
Det är kul att göra egna sill-inläggningar, snabbt och gott. I år till midsommarbordet gjorde jag två olika sorters inläggningar,Vitlökssill, som jag gjort tidigare och ny för i år var den goda Skärgårdsillen
Sätt ugnen på 175°C. Skala sötpotatisen och skiva i centimeter tjocka skivor. Lägg potatisen i en långpanna och ringla över rapsolja och strö över salt och svartpeppar och lägg timjan ovanpå och ställ in i ugnen
Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Långkok till middag idag. Min man har mycket att göra på jobbet nu så här hemma är det jag som får stå för matlagningen och idag har jag gått loss på en gryta som ska koka hela en timma
Recept. Middagshjälpen. mån, 2012-08-20 14. 09. (0). Be att få fisken filead i affären. Rensa räkorna. Vrid av stjärtarna på havskräftstjärtarna och skala dem
. Hemkomsten till ett tomt hus och ett tomt kylskåp med en lika tom mage är inte alltid kul. Men det går att vändsteka på - enkla ingredienser till en smaskig rätt på 15 minuter
Köttfärssås och spagetti är en rätt som du flesta gillar, stora som små. Den kan varieras i det oändliga och här kommer en variant med italienska smaker
Hallå där ute. Är de semester som står i schemat. Här är det jobb som gäller, det blir inte mycket till semester i år och de kanske inte gör något heller tanke på vädret
Skala jordätskockor och lök, skär dem i centimeterstora bitar och koka upp i buljong och grädde. När skockorna känns mjuka mixas allt till en slät puré, tillsätt smör under mixingen
Rökt renstek (ca 100 g till 4 pers)GräslökNaturell philadelphiaostCreme fraichePepparrotLingon för garneringSalt och pepparVörtbröd eller liknande pumpernickelBlanda ihop philadelphiaos och creme fraiche med hackad gräslök, finriven pepparrot(efter smak)salt,nymalen peppar och finstrimlad rökt renstek