1Pajbotten ¾ dl strösocker 1½ dl havregryn 1 dl mjöl 125 g margarin Fyllning 1/2-3/4 dl bär blåbär, hallon, rabarber, vinbär Ev 1/2 dl strösocker Ev 1-2 msk potatismjölSätt ugnen på 225° Är det frysta bär så halvtina dem och lägg dem i en ugnsfast form
Fördela fyllningen påköttet. Häll på buljong och cider. Servera ruladerna med lättkokta äppelklyftor, herrgårdsgrönsakertillagade enligt anvisning påpåsen och nypressad potatis
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.