Vill du göra nyttiga goda krispiga chips. Krama grönkål/bladkål i olja och lite salt. Om du vill ha en fylligare och ostigare smak, krama i lite bjäst/näringsjäst (ej raw, finns på hälsokosten)
Dra mig baklänges på en skottkärra detta är kanske bland det godaste jag ätit. Galet nyttigt också. En riktig svensk Superfood är grönkålen fylld med c-vitamin, kalcium, a-vitamin,e-vitamin, B9-folsyra, B6, kalium, magnesium, järn, pektin och antioxidanter
Jag går i valet och kvalet om jag ska börja äta nyttigt igen. Ha ha, låter ju illa. Precis som om jag äter snabbmat varje dag och frossar i kakor och godis mellan målen
Att säga att godis är "nyttigt" bli ofta en överdrift, men det finns definitivt hälsosmarta godsaker som här där man inte får i sig socker, vetemjöl, färgämnen, konsisternsgivare eller en massa andra konstigheter
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med resten. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Tänk dig rostad sötmandel, nougat, kanel och valhrona kakao, det är exakt vad dessa innehåller. Och gillar ni knapriga godis, så kan detta vara något för era smaklökar
Egentligen hade jag tänkt att publicera detta inlägg under morgondagen, men när jag tog första tuggan utav dessa enastående kakor kunde jag inte vänta med publiceringen
Ombytlig som naturen skapade mig varierar jag ofta vad gäller smak och bak. Periodvis bakas det helt uteslutande med ekologiska mejeriprodukter och sötar med torkade frukter eller honung
Åh vilka ljuvliga små munsbitar vi bakade i helgen. Dessa skapelser omnämns som bakelser, men är mer som små lyxiga kakor – som en biskvi men istället för sockertung smörkräm fylls de med krämig chokladtryffel
I helgen testade jag nya raw food bollar. dessa med hasselnötter och kaffesmak. Hasselnötsbollar med kaffesmak (ca 12-15 st) 2 dl krossade hasselnötter 1 dl proteinpulver choklad 1 stor matsked jordnötssmör (green choiche crunchy) 2 msk kesella 2 dadlar lite (ca 1-2 tsk) snabbkaffepulver 1-2 msk pumpafrön sesamfrön Mixa allt till en smet, rulla till bollar och toppa med sesamfrön