Rör om och häll fyllningen i pajformen. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Pajdeg. Pajen stelnar till när den har kallnat och kan ätas både varm och kall
Här senast gjorde jag en smulpaj bestående av blåbäroch jordgubbar och på det ett kokostäcke. En smulpaj med bär känns så fantastiskt somrigt, och det är därför jag inte kan få nog av det
Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpajoch inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Så efter skolan gick jag förbi coop och köpte lite frysta bär och soyamjölk. Häll upp i ett stort glas eller några mindre och bjud andra om du inte vill äta allt
Paj med rabarber ochhallon är aldrig fel. 2 dl vetemjöl2 msk socker100 g smörBlanda först mjöl, smör och 2 msk socker till en smuldeg. 4 stjälkar rabarberhallon1,5 dl sockerLägg i frukten och socker i en ugnsfastform. Smula över smuldagen och grädd i ugnen 20 minuter i 225 grader
Det hetaste i pajvärlden verkar vara cobblers, en amerikansk typ av smuldegspaj. Jag tömde frysen på bär vilket innebar hallonochblåbäroch lade till lite persikor, men precis som med den svenska varianten går det nog bra med alla typer av frukt och bär
Nytigt och svalkande gott en varm sommardag. Recept. LottaAnna. tis, 2013-07-16 15. 26. 10min. (1). Blanda alla ingredienser, utom honungen, i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.