Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta. Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag
Skiva Chorizo och fläskfile och stek först chorizon och sedan fläskfilén i fettet från korven. Den här fick jag hemma hos mamma för en massa år sedan och den gick då under namnet ”kreolskans söndagsgryta” om jag inte minns fel
Vi valde att ha fläskfilé i vår kreol men det går att använda kyckling istället om man föredrar det, sen la vi till lite sambal och vitlök för extra stuns i smaken och crème fraiche för extra krämighet
4 portioner Ingredienser. 600 g fläskfile, ½ cm skivor 2 gula lökar, strimlas 1 gul paprika, strimlas, ta gärna fler paprikor, kanske orange 1 apelsin, skal och saft 2 msk olja till stekning 1 tsk socker 3 tsk sabal oelek 2 msk chilisås 1 tsk curry 2 msk
En snabblagad mustig och god grytamed lite hetta. Stek först korven, lägg över i en gryta, bryn köttet i fettet från korven i omgångar, lägg över i grytan
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Igår bjöd mannen på kreolsk gryta till middag. Idag är det jag som ska stå för maten och det kommer bli kalkonfärs med asiatiska smaker till fredagsmyset
Lägg i fläskfilén, bacon och champinjonerna i en gryta. Skär fläskfilén i lagom stora bitar. Bryn bacon och champinjoner tillsammans med lite Vitlökspeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.