Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Jag tycker att det är roligt att ibland laga riktiga klassiker. Nu efter 3 veckor när hela familjen varit hemma så var det plötsligt bara maken och jag som skulle ha middag
Här har jag utgått från receptet på min mosters påskpaj som hon alltid gör till påsk, med ursprung i Italien, och fått ihop en riktigt god paj som fylls med rester av julskinka, ost och broccoli
Medan pizza, tacos och andra maträtter som ursprungligen varit "restmatsrätter" från andra kulturer blivit mer och mer populära har vår egen svenska "resträtt", pyttipanna, hamnat i skymundan, eller hos de flesta kommit att associeras med vägkrogsmat och uppstekt pyttipanna från frysdisken
Skär med vass kniv loss hela kotlettraden från benet, för kniven så tätt intill benet som möjligt. Skär ut kotletter ca 3 cm tjocka och skär en ficka på sidan på varje
Bryn först köttskivorna och stek sedan löken mjuk i fettet. Krydda lätt med vitpeppar och salt. Varva i en gryta, kött och lök med skivade potatisar och morötter
Vispa ihop ägg, paprikapulver, vetemjöl och ost till en smet. Tillsätt lite salt och peppar. Vänd fläskkotletterna i lite mjöl och därefter picatasmeten
Igår kväll åt vi fläskkotletter till middag. Den här maträtten är jätteenkel att göra, det enda man behöver är tid eftersom köttet tillagas i ugnen på låg temperatur under 1,5 timme
Ja, då var jag tillbaka i det gråa trista Örebro igen efter en vit och mysig Timrå-vistelse. Idag är det städning, tvättning och inhandling av mat som står på schemat