Dela smetenpå två delar Vispa äggen pösigt och vispa sedan ner creme fraichen. Jag hittade ett recept på tortillabröd och jag kände direkt att jag bara måste testa
tag på att göra en lowcarb korvbröd, det blev ett otroligt gott bröd och är. inspirationen från LCHF Gourmet, men bytte ut lite leksaker och gjorde om det till
Nu, mot köket och en himla massa ingredienser som ska förvandlas till två olika tårtor. Bland annat de här sega Dajmsnitten som egentligen är en upphottad variant på de gamla vanliga, hederliga kolasnitten, som killarna ofta vill att jag bakar
Dagen har börjat bra och ikväll kommer det 18 tjejer hem till mig på fika och lite party. Vi äter frukost tillsammans varje tisdag och idag är det Sigun som är värd
Påen helt vanlig torsdag. Idag har jag varit på hos tandläkaren med barnen. Dessutom låg både Filter och Allt om mat på hallgolvet och väntade på mig när vi klev över tröskeln
Även vi lagar det allt som oftast, och ofta blir det med samma ingredienser och samma kryddning, men det går ju faktiskt att variera köttfärssåsen i det oändliga, om man har lite fantasi och kreativitet, vilket man kanske saknar när man kommer hem efter en stressig dag på jobbet och barnen är hungriga och griniga, men det går
Idag blir det pasta pronto, påenvanlig vardagkväll. Pasta i krämig sås med bacon och lök4 portioner Pasta 3-4 port250 gram bacon1 gul lök1 hel vitlöksklyftaNymalen svartpeppar2 tsk torkade örtkryddor2 msk vit balsamico vinäger3 msk tomatpuré4 dl kycklingfond (2 msk fond/tärning + vatten)100 gram philadelphiaost2-3 dl pastavattenSalt PepparGör så här Skär bacon i bitarFinhacka gul löken och vitlök Fräs bacon och lök knaprigt i stekpanna Krydda med svartpeppar och torkade örter Koka pastan enligt förpackning men dra bort en-två minuter från koktiden, den kommer fortsätta tillagas i såsensenRör ner vit balsamico i bacon- och löksåsenTillsätt tomatpuré och kycklingfond och låt koka uppRör sist ner philadelphiaostenLåtsåsen puttra på svag värmeLyft över pastan i såsen och några slevar av pastavattnetStäng av plattan och rör omSmaka av med salt och pepparToppa med halverade små plommontomater och basilikabladMer pasta och philadelphiaost
Ibland, när jag lagar vissa rätter, funderar jag på om de verkligen är värda ett blogginlägg. Det syns på de kvällsmurriga bilderna att det börjar bli vinter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.