Hon hade utgått från receptet på fibrexfrallorna men lagt till salt, brödkryddor och linfrön. Brödkryddan gjorde frallorna lite mer brödaktiga i smaken
Jag lovade bilder på mitt Lchf-bröd och här kommer dom. )Det är det enda brödet jag har ätit nu denna veckan och jag har redan märkt hur magen blir plattare och hur jag vant mig av med "vanligt" onyttigt bröd, absolut ett bra alternativ till kolhydratsrikt bröd
Gjorde varma mackor av ostplättarna med västerbottenost som var kvar. Mums kan jag bara säga. MUMS. LCHF Varma mackor1 ägg125 g keso (1/2 liten burk)0,75 msk fiberhusken nypa salt eller herbamare0,75 dl riven västerbottensostMixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund, klicka ut i panna med smält smör
Jag är hopplös på att följa recept men tog lite inspiration från frökusarna i Lchf boken här. )6 st ägg3 dl gräddfil2 dl mandelmjöl1 dl hampamjöl1 dl chiafrön1 dl pumpafrön1 tsk bakpulver1 dl fibrex1/2 dl sesamfrön1/2 tsk salt2 msk fiberhuskSätt ugnen på 200 grader
Jag har ju redan bakat en squashkaka så jag tänkte att det borde ju gå att baka squashbröd också. Sagt och gjort, jag testade och resultatet blev det här squashbrödet
Jag tyckte det här var ett jättebra alternativ till de vanliga tortillabröden, gott och nyttigt. Åh, äntligen har vi solen och värmen här på västkusten
I söndagskväll provade jag ett nytt lchf-bröd-recept. Mums vad smarrigt bröd. Som blev lyckat så nu tar jag en brödskiva med ost och skinka till 10-fikat på jobbet varje dag. LCHF-formbröd0,5 dl sesamfrön1 dl solroskärnor1 dl hela linfrön2 dl mandelmjöl1 msk Fiberhusk0,5 dl kruskakli (kruskakli är kolhydrater som kroppen inte kan ta upp, men bra kostfibrer och fullt av mineraler)2 tsk bakpulver1 tsk salt1 dl kesella 200 g keso4 ägg50 g smörMixa solroskärnor och sesamfrön till mjöl med t
) ”Degen” är lätt att röra ihop, ingredienserna brukar finnas hemma och faktum är att den till och med blir lite så där lagom seg som pizzadeg ska vara, och inte alls så ”kort” i konsistensen som LCHF-bröd brukar bli
KesofrallorHär kommer ytterligare ett brödrecept, det börjar bli några nu på bloggen. Jag älskar att baka och trots att jag inte äter bröd särskilt ofta själv så är det väldigt roligt att baka
VörtbrödVörtbröd hör julen till. Jag var därför tvungen att baka ett vörtbröd men det är inte det nyttigaste LCHF-brödet eftersom det innehåller porter, honung och russin
Till lunch idag gjorde jag LCHF-tunnbröd. Tycker ni om LCHF-pastan så störs ni antagligen inte av fiberhusksmaken och då kan jag verkligen rekommendera dessa tunnbröd