Frågor?

FAQ

Här listas de vanligaste frågorna.

1. Hur fungerar myTaste.se?
myTaste.se samlar recept från Sveriges största receptsajter och bloggar som väljer att ha sitt innehåll hos oss, vilket vi får genom deras RSS feed. När en besökare söker efter ett recept på myTaste.se hittar de resultat från både stora sajter och små bloggar. När de sedan klickar på receptets titel blir de vidarebefordrade till sajten eller bloggen och där kan de läsa hela receptet. Man kan säga att myTaste.se är en specialiserad sökmotor för recept.
2. Varför ska jag gå med i myTaste.se med min matblogg?
myTaste.se är ännu ett sätt för dig att få besökare på din blogg. Många av våra användare går direkt till myTaste.se för att se nya recept från matsajter och bloggar.
3. Vad är det för widget som ni vill att jag ska lägga till min blogg?
Vår medlemswidget innehåller html vilket gör det möjligt för oss att mäta din bloggs trafik för vår bloggtopp. Du behöver inte lägga till vår widget för att synas på vår sajt, men den är nödvändig om du vill att din blogg ska synas på bloggtoppen. Widgeten innehåller även en länk till myTaste.se, så att dina besökare kan se vart den kommer ifrån.
4. Kommer ni att använda mitt innehåll om jag lägger till min blogg?
För att kunna visa dina recept i sökmotorn använder vi en del av receptets titel, en del av huvudinnehållet och det första fotot som du har lagt upp. Vi får all denna info från din bloggs RSS och vi länkar direkt till ditt inlägg med receptet. Vi använder aldrig hela innehållet och användaren av myTaste.se måste gå till din blogg för att se hela receptet.
5. Använder ni så kallade no-follow links för sajterna och bloggarna?
Ja, det gör vi, precis som många andra sajter som länkar till externa sajter (Wikipedia, Google, Youtube etc.) Anledningen till varför vi använder detta är för att vi inte vill påverka bloggarnas placering i sökmotorer, på något sätt. Detta är en vanlig standard för stora sajter och sökmotorer som länkar till många andra ställen. Du kan läsa mer om no-follow länkar här http://sv.wikipedia.org/wiki/Nofollow.
6. Hur kommer no-follow länkarna att påverka min bloggs position i andra sökmotorer?
Idéen med att använda no-follow länkar är att inte påverka din placering i andra sökmotorer överhuvudtaget. Din blogg kommer varken att placera sig högre eller lägre än vad den ska. Detta är anledningen till att sajter som Wikipedia, Youtube och Google, för att nämna några få, använder no-follow-attributet. De vill inte att deras sajt ska påverka placeringen av andra sajter.
7. Om jag märker att mina recept finns på myTaste.se utan mitt medgivande, vad kan jag göra?
Om du upptäcker att dina recept eller din blogg finns på myTaste.se utan ditt samtycke, vänligen kontakta oss så tar vi bort dina recept så snart vi har bekräftat att du är ägaren till bloggen eller recepten.
8. Om jag går med i myTaste.se med min blogg, kan jag gå ur senare?
Självklart. Allt du behöver göra är att skicka ett mejl till info@myTaste.se där du förklarar att du inte längre vill vara med på myTaste.se.
9. Hur rankas bloggarna på Matbloggstoppen?
Bloggarna rankas på listan efter hur många besökare de har och den med flest besökare hamnar högst upp på vår lista. Denna besöksstatisk räknas genom vår widget som bloggaren själv kan placera på sin blogg och det vi baserar siffrorna på är antal unika besökare under de senaste sju dagarna.
10. Varför kan jag inte se alla mina recept på er sajt?
Vi indexerar endast de recept som visas i din RSS feed. Om du vill att vi ska indexera fler av dina inlägg måste du ändra inställningarna för din feed så att fler inlägg blir synliga. När det är klart kan vi indexera fler, eller alla, av dina recept.
Är du en matbloggare?
Vill du bli medlem?
Gå med nu!
När du besöker myTaste accepterar du vår användning av cookies.OkLäs mer