Men idag kände jag för att prova ett kakrecept som faktiskt följde med stämplarna. Ät dem sen som de är eller gör en fyllning och montera kakorna två och två
) En bit av den goda kakan är snäppet bättre än tomma kalorier i form av karameller. I ämnet hemkunskap använde jag en ganska nyutkommen lärobok som du ser på bilden ovan
Numera har vi ett bra "bas-sortiment" med kakrecept som fylls på efterhand. Såhär många kakor brukar vi INTE ha, en kaka per utflykt och en kakbit per person brukar vara det som gäller
Jag fick alltid vara med i köket och det bästa jag visste var när jag fick vispa (elvisp vägrade min mormor o kaffebryggare) kavla, knåda och provsmaka alla ljuvliga små skapelser somkom ut från ugnen
Jag kom ihåg när jag gjorde dessa kakor för första gången blev helt katastrof, misslyckligt. Puifai är thailändsk traditionella mjuk kaka som använder i ceremoni eller att firar någon speciell dag t
Ta sedan ut kakan, lossa den försiktigt ur formen och lyft över den på en bakplåt. Jag bakar ofta söta bakverk med kokosmjöl (som ni märker även i detta recept)
Parmaskinka, två olika sorters salami, houngsmelon, kall marinerad kyckling med smak av soltorkade tomater och basilika, pastasallad som bestod av färsk tortellini med pestofyllning, blandade salladsblad, gurka, tomater, rödlök
) Det blev lite jobbig när man doppa kakan i smälta choklad eftersom jag inte vet ’’vad skulle jag lägga de och hur ska jag lägga de blir fina’’ men det gick bra i slut
Om då kakan heter succékaka så kan det inte gå fel, måste bli en given succé. Jag har alltid bakingredienser hemma, i alla fall de mest förekommande i ingredienslistor
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Bred sedan toppingen över kakan och strö över kokos. Jag tog receptet och bakade denna till några som firade min födelsedag i förskott och den var väldigt uppskattad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.