Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Smula jästen i en bunke. Rör ut den ilite av degspadet, häll på resten. Tillsätt mjölet, litei taget. Vispa upp ägget med en gaffel och pensla bullarna
Tina och skiva/strimlakycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Släng inlite vatten på botten av ugnen eller spruta in vatten med en blomspruta. Hemma hos oss brukar detta inte vara några större bekymmer för brödet tar ofta slut i ett nafs
Ha ner allt i en skål och blanda ihop med ägg, grädde och kryddor. Rivpotatis, morötter, palsternacka och lök på en mandolin eller på de stora hålen på ett rivjärn
Linda sedan inbrödeni en kökshandduk. Det finnsalltid en lösning, detta är dagens lösning. Vår ugn har pajat och jag har lovat att baka brödtill en kräftskivaidag, litepanik
Se till att det inteblir bränt. Hård och knaprigblir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt salt, honung och mjölet, blanda ordentligt
Blanda nötter med salt, råg- och vetemjöl. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen och frukten och rör ihoptill en jämn smet
Om brödet sjunker tillbaka när du knackar på det låter du det stå inne längre. Det må se litet ut för världen isinaportionsbitar, men är väldigt mättande samt närings – & smakrikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.