Bröd

Bröd

  • 6 Recept
Nyttigt och glutenfritt

Nyttigt och glutenfritt

Det firade jag imorse med att baka ett nyttigt och glutenfritt bröd. Jag blir alltid lite skeptisk när man på andra bloggar läser om att något är så fantastiskt och otroligt gott och en favorit men allt som stod om det här brödet stämmer
Rågsiktskakor

Rågsiktskakor

Det enkla är det goda, brödkakor av en sorts mjöl - rågsikt. Höga och luftiga, lite lät söta så där som brödkakor ska vara
Rågsiktskakor med surdeg

Rågsiktskakor med surdeg

Tillsätt smör, brödsirap, ev brödkryddor och ättika. Bröddeg. ½ dl mörk brödsirap. Ta upp på mjölat underlag, knåda och dela i 4 lika stora delar som bakas ut till runda brödkakor. Jäs på bakpappersklädda plåtar, 2 bröd på varje, i ytterligare 1 - 1 ½ timme. 1-2 msk valfria brödkryddor
Rågsiktskakor

Rågsiktskakor

Bestämde mig för att baka bröd. Johan hade som önskemål att jag skulle baka "Brödkakor" som han kallar det
Brödkakor

Brödkakor

5 l Mörkt Lantbrödsmjöl (825 g). Smält fettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt den bli fingervarm (37°C)
Mormors bröd

Mormors bröd

Grädda bröden så här. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen