Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Enligt dotterns önskemål blir det museum, lunch ”ute” och glass – en härlig fredag med andra ord. Igår gjorde jag någonting som jag inte gjort på länge – en klassisk korvstroganoff
4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g kryddig korv t ex chorizo 250 g körsbärstomater 2 msk smör 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan eller dragon 3 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons salt svartpeppar Till servering färsk dragon 4 port ris Lägg till i inköpslistan
Koka upp vatten med lite salt i en kastrull, koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp det varma riset i en ring på ett fat och placera korvstroganoffen i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.