Så saltrostadenötter är en ganska fantastisk uppfinning enligt mig och det är smidigt att ta med sig i väskan när man är ute och reser eller om man får ta med sig sådant till jobbet
Till den serverade jag en filéad apelsin och saltrostadenötter. Rosta nötterna i en torr panna. Låt nötterna ligga kvar i pannan tills de torkat på nytt
Saltrostadenötter. Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr panna tillsammans med flingsalt. Fyll glas eller små glasburkar med äppelkompott, vaniljgrädde och toppa med saltrostadenötter
Knapriga nötter. Själva mördegskakorna och de rostade nötterna går att göra i förväg. Blanda ner de rostade nötterna i kastrullen och blanda väl tills allt täckts av kolasåsen
sötmandlar. 1vatten. 1salt1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda vatten och salt, rör tills saltet löser sig. 2. Lägg ner mandlarna och låt dem ligga minst 30 minuter
Kanderade nötterPortioner. Lägg i nötterna när sockret bli- vit gyllenbrunt. Vänd runt tills de är täckta med karamelliserat socker och det börjar knäppa lite i nötterna
Vänd ner nötterna och häll ut smeten på ett smörpapper. 200 g blandade nötter. 1Receptet gäller för 40 st 200 g blandade nötter 200 g mörk choklad ca 50% 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 2 krm saltGör så här Rosta nötterna i en torr varm stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.