Till frukost idag blev det tunnbröd istekpanna, enkelt och gott. För en massa år sedan när jag gick hos dagmamma efter skolan fickvi dessa bröd till mellanmål lite då och då
Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsättfil och sirap, arbeta ihoptill en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar. Kavla ut till ca 0,5 cm tjocklek, nagga och grädda istekpanna på mediumvärme
Ställ en gjutjärnspanna på spisen, sätt på värmen ungefär som när du gräddar pannkakor. 18 stycken11 dl rågsikt5 dl filmjölk1 dl sirap2 tsk salt3 tsk bikarbonat1 msk brödkryddor, eller 1 tsk anis och 1 tsk fänkålvetemjöl tillutbakningGör en deg, tag upp den på bakbord och arbeta in ca 1 dl vetemjöl. Dela i 18 bitar, ca 65 g styck. Kavla ut med kruskavel till tunna kakor 20 cm. Grädda i torr stekpanna, ca 1 minut på varje sida. 11 dl rågsikt
Scones i plättjärn - stekpanna. Jag och kidsen avnjöt en härlig frukost ihop med nygräddade spröda och super goda scones som bakades i plättjärn/plättlagg
Dagens recept är ett enkelt, glutenfritt pannkaksbröd som lätt fixasistekpannan. Nu är vi på plats nere i Alanya, det känns skönt att få flytta ini vår hyrda lägenhet igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.